Ons advies

Assieraden

In al onze gedenksieraden met as, denk hierbij ook aan asringen en asarmbanden, gaat een symbolische hoeveelheid as in een verzegelde ruimte. U kunt het sieraad zelf afvullen en verlijmen. Het vullen van een assieraad vergt een aantal stappen:

  • Draai het schroefdraadoog (dopje) van het assieraad open. Deze bevindt zich afhankelijk van het model aan de bovenzijde of onderzijde van het gedenksieraad. 
  • De as fijn maken in een vijzel.
  • Maak een trechter, gevouwen van papier.
  • Knip de punt van de trechter af.
  • Plaats de trechter op de opening van het assieraad.
  • Giet nu de fijngemalen as in de gevouwen trechter.
  • Plaats een druppel lijmstof in het assieraad.
  • Draai nu het schroefdraadoog (dopje) in het assieraad. Let op: stand van het schroefdraadoog moet haaks op het sieraad staan. 

Let Op! Ringen en haarlokmedaillons worden altijd door onze edelsmeden afgevuld, deze werkzaamheden worden niet doorberekend.

U kunt het afvullen en verlijmen ook ons laten verzorgen. Wij ontvangen dan wat as van u en in ons atelier wordt de as in het assieraad gemaakt. Dit gebeurd door onze vakmensen en levert een kwalitatief goed en mooie tastbare herinnering. U kunt hierbij ook de keuze maken het gedenksieraad te laten dicht solderen. Na het afvullen, verlijmen en/ of solderen ontvangt u uw sieraad en eventuele overgebleven asresten. Wij adviseren om met een verlijmd assieraad niet in het water of onder de douche te gaan. Zeep, schoonmaakmiddelen en dergelijken kunnen het gedenksieraad aantasten en beschadigen. Gouden en zilveren assieraden kunnen verkleuren (oxideren) als gevolg van cosmetica, parfum en transpiratie en behoeven aandacht en onderhoud. Er zijn tal van onderhoudsmiddelen voor sieraden te verkrijgen bij de juwelier en de drogist. 

Onze expertise en vakkundig atelier biedt u ook de mogelijk om persoonlijke wensen te verwezelijken. Het opnieuw vormgeven van bijvoorbeeld de trouwring(en) van uw dierbare is een mooi voorbeeld van een unieke tastbare herinnering. 

Al onze assieraden zijn op voorraad en direct leverbaar. Indien er een asring, haarlok of assieraad met vingerafdruk wordt besteld dient u rekening te houden met een levertijd van plus minus 10 werkdagen. 

Ons advies

Vingerafdruk sieraden

Al onze vingerafdruksieraden worden voorzien een vingerafdruk door middel van lasertechniek. De originele vingerafdruk, inktafdruk op papier, ontvangen wij graag van u. Kopiën zijn nooit geschikt, een scan is soms mogelijk maar alleen op minimaal 1200 dpi ingescand. De vingerafdruk wordt door ons gedigitaliseerd om het laseren mogelijk te maken. De originele vingerafdruk op papier gaat met het gelaserde sieraad retour naar u. De digitale vingerafdruk bewaren wij een jaar lang om laserafdrukken op een ander moment mogelijk te maken zonder dat u wederom een papieren afdruk hoeft op te sturen. 

Ons advies

Urnen

Al onze as mini- urnen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, 1e gehalte massief zilver, kersenhout en gepatineerd koper. Een gedeelte van de totale hoeveelheid as kan geplaatst worden in een mini urn, denk hierbij aan 250 tot 270 ml. Onze mini urnen zijn ontworpen door edelsmit Harm Bron en staan bekend om de symbolische vormgeving. Met een zilverpoetsdoek houdt u het zilver schoon en hoogglanzend.