Haarlok sieraden
18 Product(en)
Van hoog naar laag sorteren
18 Product(en)
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn haarlok sieraden?

Haarlok sieraden kennen een eeuwenoude traditie als rouwsieraden. Gedenksieraden heeft aan deze traditie een nieuwe impuls gegevens door een collectie specifieke haarlok sieraden te ontwikkelen in hedendaagse vormgeving.

Onze gehele haarlok sieraden collectie komt uit onze eigen ontwerpstudio en wordt vervaardigd in ons atelier in Schoonhoven. Onze ontwerper en edelsmid, Harm Bron, is mede verantwoordelijk voor een groot aantal ontwerpen van onze collectie. Kwaliteit, ambacht, design en zorg zijn onze kernpunten.

Collectie

In onze collectie haarlok sieraden is het haarlokje onderdeel van de vormgeving van het sieraad. Denk hierbij aan de vormen van bijvoorbeeld hart, kruis, druppel en buis, waarbij de haarlok goed zichtbaar is in het medaillon. Tevens kan er gekozen worden voor een haarlok sieraad waarbij het haar niet zichtbaar is door een schuiftechniek in het medaillon. Een combinatie van as en haarlok in een sieraad is op aanvraag mogelijk.

Edelmetalen

Al onze zilveren haarlok sieraden zijn gecertificeerd met een 1e gehalte zilver keurmerk. Al onze gouden sieraden hebben het keurmerk 14 karaat. Al onze sieraden worden in Nederland vervaardigd en gekeurd. Bij al onze sieraden wordt een certificaat van echtheid meegeleverd.  Zodoende is kwaliteit gewaarborgd en voldoen onze keurmerken aan alle wettelijke eisen hieromtrent

Onderhoud en verzorging haarlok sieraden

Alle haarlok sieraden uit onze collectie vragen een bepaalde mate van zorg en aandacht. Als gevolg van bijvoorbeeld cosmetica, parfum, transpiratie, zonlicht en dergelijke kunnen gouden en zilveren sieraden verkleuren (oxideren). Let op, oxideren van sieraden is een normaal proces bij gouden en zilveren producten. Een eventuele verkleuring is dus niet inherent aan assieraden en de kwaliteit, maar is het rechtstreeks gevolg van een natuurlijk proces op edelmetalen.

Er zijn tal van producten te verkrijgen die een eventuele verkleuring op eenvoudige wijze kunnen wegwerken. Denk hierbij aan: sieradenbadjes, poetsdoeken, zilverpoets e.d. Deze producten zijn te verkrijgen bij drogisterijen en juweliers.