Assieraden
1 tot 36 van totaal 238
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
1 tot 36 van totaal 238
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wat zijn assieraden?

Assieraden zijn sieraden waar een symbolische hoeveelheid as in verwerkt wordt. Door middel van een afgesloten ruimte wordt de as in het sieraad geborgd. Het sieraad is daarmee een tastbare herinnering, die kan bijdragen aan het rouwproces.

Ontwerp en ontwerpers

Onze assieraden zijn met veel liefde en aandacht vervaardigd en houden met veel wensen rekening. Zo zijn er sieraden waar de as niet zichtbaar is en daarmee voor de buitenwereld gezien kan worden als een traditioneel sieraad. Onze collectie biedt ook sieraden waar de as juist zichtbaar is gemaakt. Onze gehele assieraden collectie komt uit onze eigen ontwerpstudio en wordt vervaardigd in ons atelier in Schoonhoven. Onze ontwerper en edelsmid, Harm Bron, is mede verantwoordelijk voor een groot aantal ontwerpen van onze sieradencollectie. Ambacht, design, kwaliteit en zorg zijn onze kernpunten.

Collectie assieraden

Gedenksieraden streeft ernaar gebruik te maken van sterke symbolische vormgeving. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan de symboliek van hart, ster, Yin Yang, kruis e.d. Voor zowel mannen als vrouwen hebben wij met inzicht een gepaste collectie samengesteld. Door gebruik te maken van symboliek zijn onze assieraden voor eenieder toegankelijk en herkenbaar.

Niet alleen symboliek staat centraal, maar ook de verscheidenheid aan sieraden is belangrijk voor Gedenksieraden. Zo bieden we naast de ashangers ook dames asringen, heren asringen dames asarmbanden, heren asarmbanden, asbedels en askralen.

Exclusief bij Gedenksieraden bestaat de mogelijkheid om op onze assieraden een vingerafdruk te laten aanbrengen met behulp van lasertechniek.

Edelmetalen

Al onze zilveren assieraden zijn gecertificeerd met een 1e gehalte zilver keurmerk. Al onze gouden sieraden hebben het keurmerk 14 karaat. Al onze assieraden worden in Nederland vervaardigd en gekeurd. Bij al onze assieraden wordt een certificaat van echtheid meegeleverd. Zodoende is kwaliteit gewaarborgd en voldoen onze keurmerken aan alle wettelijke eisen hieromtrent.

Afvullen

Al onze assieraden kunnen in ons ateliers worden afgevuld en vervolgens worden verlijmt of worden dicht gesoldeerd. Dit wordt met grote zorg uitgevoerd door onze goudsmeden. Overigens kunnen de meeste assieraden ook door u zelf worden afgevuld en verlijmt. Een uitzondering hierop zijn asringen en haarlokmedaillons welke altijd door onze goudsmeden worden afgevuld.

Onderhoud en verzorging assieraden

Alle assieraden uit onze collectie vragen een bepaalde mate van zorg en aandacht. Als gevolg van bijvoorbeeld cosmetica, parfum, transpiratie, zonlicht en dergelijke kunnen gouden en zilveren sieraden verkleuren (oxideren). Let op, oxideren van sieraden is een normaal proces bij gouden en zilveren producten. Een eventuele verkleuring is dus niet inherent aan assieraden en de kwaliteit, maar is het rechtstreeks gevolg van een natuurlijk proces op edelmetalen. Er zijn tal van producten te verkrijgen die een eventuele verkleuring op eenvoudige wijze kunnen wegwerken. Denk hierbij aan: sieradenbadjes, poetsdoeken, zilverpoets e.d. Deze producten zijn te verkrijgen bij drogisterijen en juweliers.