Asringen
1 tot 36 van totaal 104
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
1 tot 36 van totaal 104
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat zijn asringen?

Een asring is een assieraad waar een symbolische hoeveelheid as in is verwerkt. Bij het ontwerp is in de eerste plaats rekening gehouden met de benodigde asruimte. Voor onze collectie asringen is draagbaarheid als uitgangspunt genomen. Dit voor de asringen voor zowel dames als heren.

Collectie

Gedenksieraden heeft een zeer brede collectie asringen in goud, witgoud en zilver. De ringen worden gekenmerkt door een modern design. De asringen kunnen worden uitgevoerd met kleurstenen en briljanten. In onze ‘look and feel’ collectie hebben we gekozen voor het zichtbaar maken van de as. Dit wordt bereikt door de  as zichtbaar te maken onder fijn geslepen bergkristal.

Onze collectie ringen bestaat uit een drietal categorieën. Bestaande uit: asringen, vingerafdruk ringen en een combinatie van beide. De categorieën zijn in zowel dames als herenringen te verkrijgen.

Ook indien wordt gewenst een bepaalde gravure in de asring aan te brengen, kan onze edelsmid hieraan voldoen. Dit gebeurt met behulp van een speciale lasertechniek. De gravure kan zowel binnen in de ring als aan buitenzijde van de ring. Voorbeelden van gravures zijn namen en data.

Edelmetalen

Al onze zilveren asringen zijn gecertificeerd met een 1e gehalte zilver keurmerk. Al onze gouden ringen hebben het keurmerk 14 karaat. Al onze ringen worden in Nederland vervaardigd en gekeurd. Tevens wordt een certificaat van echtheid meegeleverd.  Zodoende is kwaliteit gewaarborgd en voldoen onze keurmerken aan alle wettelijke eisen hieromtrent

 

Proces Lasertechniek asringen

Bij het aanschaffen van een asring dient u rekening te houden met een langere levertijd dan gebruikelijk. Allereerst zullen wij in overleg met u de ringmaat nauwkeurig vaststellen en ook dient u ons een kleine hoeveelheid as op te sturen. De asring wordt vervolgens nauwkeurig op maat gemaakt en tevens zal de as in ons atelier in de ring worden verwerkt in een speciaal voor dat doel i gerichte asruimte. Onze goud/ zilversmid zorgt voor een hoogwaardige afwerking.

Proces Lasertechniek vingerafdruk ringen

Allereest zullen wij in overleg met u de ringmaat nauwkeurig vaststellen om de ring op maat te maken. Nadat de ring nauwkeurig op maat is gemaakt, kunnen we het vingerafdruk proces starten. Om de vingerafdruk met behulp van de speciale lasertechniek aan te brengen, is een  vingerafdruk op papier nodig. Deze afdruk wordt vervolgens in ons atelier gedigitaliseerd. De vingerafdruk dient duidelijk zichtbaar, middels de ouderwetse inkttechniek, aangeleverd te worden. Afdrukken in was, latex en rubber kunnen we ook in behandeling nemen, echter hier zijn extra bewerkingskosten aan verbonden. De originele vingerafdruk blijft behouden en wordt samen met uw vingerafdruk ring retour gezonden. De gedigitaliseerde vingerafdruk wordt gedurende twaalf maanden door ons bewaard om sieraden met vingerafdruk in de nabije toekomst te kunnen blijven verzorgen.

Onderhoud en verzorging asringen

Alle ringen uit onze collectie vragen een bepaalde mate van zorg en aandacht. Als gevolg van bijvoorbeeld cosmetica, parfum, transpiratie, zonlicht en dergelijke kunnen gouden en zilveren sieraden verkleuren (oxideren). Let op, oxideren van sieraden is een normaal proces bij gouden en zilveren producten. Een eventuele verkleuring is dus niet inherent aan assieraden en de kwaliteit, maar is het rechtstreeks gevolg van een natuurlijk proces op edelmetalen.

Er zijn tal van producten te verkrijgen die een eventuele verkleuring op eenvoudige wijze kunnen wegwerken. Denk hierbij aan: sieradenbadjes, poetsdoeken, zilverpoets e.d. Deze producten zijn te verkrijgen bij drogisterijen en juweliers.